Visit Art.com for Van Gogh paintings

Return to the main Vincent van Gogh Gallery page

Picturile: ordonate de la A la Z


„Şi scopul vieţii mele este să fac cât mai multe picturi şi desene, şi să le fac cât mai bine; apoi, la sfârşitul vieţii mele, sper să mor privind în urmă cu dragoste, cu un tandru regret şi gândindu-mă „Vai, câte picturi aş fi putut să mai fac!”

Vincent van Gogh
Scrisoarea 338
19 noiembrie 1883


În fiecare dintre categoriile ordonate alfabetic mai jos, veţi găsi detalii şi imagini pentru toate cele 864 de picturi ale lui Vincent van Gogh (acestea fiind o completare la cele 1340 de imagini din paginile Picturi, Schiţe din scrisori, Acuarele. Cum vă spuneam, aici sunt cuprinse toate picturile lui Van Gogh, dar, desigur, vor mai fi necesare îmbunătăţiri la calitatea imaginii. În afară de câteva lucrări, cum ar fi cele distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, m-am străduit să vă ofer cea mai bună calitate a culorii lucrărilor. În momentul de faţă, mai mult de 95% din imagini sunt în culori, dar promit să fac tot posibilul ca şi cei 5% rămaşi să vi-i prezint tot în culori. Cu toate că toate lucrările lui Van Gogh sunt interesante, chiar şi cele de calitate slabă şi cele alb-negru, nimic nu se compară cu acele culori pe care însuşi Vincent a vrut să le redea.

Câteva cuvinte despre denumirea picturilor. Nu a existat nici o înţelegere asupra denumirii picturilor lui Van Gogh (iar traducerea denumirii dintr-o limbă în alta complică şi mai mult lucrurile). E posibil ca o trimitere să traducă o pictură într-un fel, în timp ce o altă trimitere să aleagă o cu totul altă traducere. Să reţineţi acest lucru atunci când parcurgeţi acest catalog. De exemplu, dacă vă interesează portretele Zouave, veţi intenţiona probabil să căutaţi spre sfârşitul listei. În acest caz, vezi găsi acolo doar unul: „Zouave (Half Length)”. „Hei, stai un pic! Ştiu că Van Gogh a făcut şase portrete ale lui Zouave.” Da, a făcut. Al doilea se cheamă „Seated Zouave” şi poate fi găsit „S”, pe când al treilea se cheamă „Portrait of Milliet, Second Lieutenant of the Zouaves” şi îl veţi găsi la categoria Portrete listings. Celelalte trei lucrări cu Zouave sunt reprezentate de două desene şi o acuarelă, ele putând fi găsite la litera „Z” de la paginile Desene şi Acuarele.

Notă: Pentru ca vizitatorilor acestei Galerii să le vină mai uşor, am inclus şi o Pagină de căutare, tocmai pentru a ajuta la găsirea titlului potrivit cât mai uşor cu putinţă.

În ceea ce priveşte traducerea titlurilor, am abordat acest aspect din punctul de vedere al limbii engleze. Astfel, lucrările care au în titlu „A”, „An” sau „The” le veţi găsi cu articolul mutat la sfârşit şi ordonate corespunzător, după prima literă. Totuşi, lucrările care încep cu „La”, „Le” sau „Les” au fost catalogate la litera „L”.

În sfârşit, am încercat să ofer cea mai completă galerie posibilă a lucărilor lui Vincent van Gogh on-line, dar vă rog să reţineţi că încrederea acordată picturilor în ceea ce priveşte asemănarea cu cele originale trebuie făcută cu mare precauţie. Cu privire la acest aspect, veţi găsi câteva explicaţii mai detaliate la pagina despre culoare şi calitate.


Picturile - opera completă: Ordonare alfabetică

A-C D-F G-I J-L M-O P-R S-U V-Z


Ordonare cronologică

Ordonare după categorie

Această pagină a fost tradusă de SuziQ din Iaşi, România.


Înapoi la pagina iniţială a picturilor (versiunea thumbnail)

Înapoi la pagina iniţială a Galeriei Van Gogh