Return to the main Vincent van Gogh Gallery page

Suosituimmat
Suosituimmat

Maalaukset aakkosjärjestyksessä (A-Z)


"And my aim in my life is to make pictures and drawings, as many and as well as I can; then, at the end of my life, I hope to pass away, looking back with love and tender regret, and thinking, 'Oh, the pictures I might have made!'"

Vincent van Gogh
Letter 338
19 November 1883


Jokaisesta alapuolella olevasta, aakkostetusta ryhmästä, löydät tietoa ja havainnollistavat kuvat kaikista Vincent van Goghin 864 maalauksesta (kuin myös ylimääräiset 1340 kuvaa piirroksista, kirjeluonnoksista ja vesiväreistä). Täältä löytyy kaikkiaan 100% Van Goghin maalauksista. Luonnollisesti kuvien parantelua varten käydään jatkuvia ponnisteluja. Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta (esim. II maailmansodassa tuhoutuneet työt) yritän parhaani saada laadukkaita värikuvia saataville. Tällä hetkellä yli 95% kuvista on väreissä ja lupaan tehdä parhaani myös noiden 5 puuttuvan prosentin eteen. Silti vaikka kaikki Van Goghin työt – myös heikkolaatuiset ja mustavalkoiset kuvat – ovat mielenkiintoisia, eivät mitkään kuvat tee oikeutta Vincentin alkuperäisille väreille.

Lyhyt sananen taulujen nimistä. Van Goghin taulujen nimeöinnissä ei ole käytetty mitään tiettyä tapaa (ja nimien kääntäminen kieleltä toiselle mutkistaa asioita entisestään). Yksi viittaa maalaukseen yhdellä, toinen toisella, melko erilaisellakin, nimellä. Muista tämä, kun tutkit näitä listauksia. Esimerkiksi jos olet kiinnostunut Van Goghin Zouave- muotokuvista, etsit luultavasti listan päästä. Näin löytäisit kuitenkin vain yhden: “Zouave (Half Length). ”Hetkinen! Minä tiedän, että Van Gogh maalasi 6 Zouave- muotokuvaa.” Niin hän tekikin. Toinen on nimeltään ”Seated Zouave” ja löytyy kohdasta ”S”, kun taas kolmas, ”Portrait of Milliet, Second Lieutenant of the Zouaves”, kohdasta Muotokuvat. 3 muuta Zouavea sisältävät 2 piirrosta sekä vesivärityön ja löytyvät kohdasta ”Z” piirrokset tai vesivärit sivuilla.

Huom: Vierailijoiden mukavuutta ajatellen olen lisännyt etsintäsivut helpottamaan oikean nimen löytämistä mahdollisimman nopeasti ja helposti.

Lisäksi pyytäisin anteeksi englantikeskeistä lähestymistapaani aakkostamisessa. Englantilaiset artikkelit: a, an, the, ovat siirretty nimien perään, kuitenkin ranskalaiset La, Le tai Les, löytyvät kohdasta ”L”.

Lopuksi: olen yrittänyt tarjota parhaan mahdollisen kokoelman Vincent van Goghin maalauksista, mutta huomaa, että kuvien luotettavuutta alkuperäisiin maalauksiin verrattuna on lähestyttävä äärimmäisen tarkkaavaisena. Olen laittanut hieman enemmän aikaa yksityiskohtaisemmalle selitykselle väreistä ja laadusta.


Maalaukset: Aakkosjärjestyksessä

A-C D-F G-I J-L M-O P-R S-U V-Z


Kronologinen lista

Ryhmitetty lista


Paluu pääsivulle

Suosituimmat
Suosituimmat