Suosituimmat
Suosituimmat

Return to the main Vincent van Gogh Gallery page

Kirjeet

874 kirjettä online (100% kaikista kirjeistä)

Tohtori Jan Hulsker, eras mailman tunnetuimmista Vincent van Goghin kirjeiden asiantuntijoista, kirjoitti kerran:


"[Hänen kirjeensä]mahdollistavat meidän tietävän enemmän Van Goghin elämästä ja ajatuksista kuin voisimme tietää kenestäkään muusta taiteilijasta. Kirjeet muodostavat jatkuvan kommenteiden jatkumon ja vertaansa vailla olevan humaanin dokumentin.”

Kirjeosion loppuunsaaminen on valtava virstapylväs Vincent van Gogh Gallerialle. Neljän vuoden jatkuvan työn jälkeen voin ylpeänä esittää 100% kaikista 874 Van Goghin kirjeestä (yhteensä yli 850,000 sanaa). Suuri osa näistä kirjeistä on Vincentiltä hänen ystävilleen ja perheelleen (veljelleen Theolle suurimmaksi osaksi), mutta joukossa on myös monta poikkeusta (Theolta Vincentille, Joseph Roulinilta Wilhelmina-sisarelle, jne.), jotka tarjovat mielenkiintoisia katsauksia Vincent van Goghin elämään ja töihin.

Ensimmäistä kertaa Vincent van Goghin kaikki kirjeet ovat saataville internetissä ja muodossa joka on helppokäyttöinen, helposti löytyvä ja vapaa kenelle tahansa koko maailmassa. Moni pitää Van Goghin kirjeitä tärkeänä taiteen muotona yhtälailla kuin hänen maalauksiaan tai piirroksiaan. Näiltä sivuilta löytyy rikas kronikka mitä erikoislaatuisemman ihmisen elämään.

Viimeiseksi: tahtoisin ilmaista suunnattoman kiitollisuudenvelkani Bob Harrison, jonka panos tätä osiota kohtaan jatkuvasti hämmästyttää minua. Tämä onlinekokoelma Van Goghin kirjeistä ei olisi koskaan ollut mahdollinen ilman Bobin jatkuvaa innostusta ja väsymätöntä tukea.

Vincentiltä Theolle | Theolta Vincentille
From Vincentiltä Wilille | Muut kirjeet

Täydellinen listaus


Huom:   Vincent van Goghin kirjeet ovat Adobe Acrobat- muodossa. Pystyäkseen lukemaan kirjeitä käyttäjän on ladattava Acrobat plug. Se on helppo asentaa ja hyödyllinenkin. Lataa Acrobat Acrobat täältä:

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep.html


(Käännös Emmi Sipponen)


Paluu pääsivulle