Visit Art.com for Van Gogh paintings

Return to the main Vincent van Gogh Gallery page

Pintures: Llistat alfabètic (Versió estàndard)


"I el meu objectiu a la vida és fer tantes imatges i dibuixos com pugui; llavors, a l´hora de la mort espero morir, mirant enrere amb amor i tendre pesar, pensant, 'Oh, i les pintures que podria haver fet!'"

Vincent van Gogh
Carta 338
19 de Novembre de 1883


Dintre de cadascuna de les categories alfabètiques de sota, trobaràs informació i imatges de totes les 864 pintures de Van Gogh (A més trobaràs també 1.340 imatges dels seus Dibuixos, Esbossos en cartes i Aquarelles). Això representa el 100% de les pintures de Van Gogh, posades a la vostra disposició en aquesta Galeria. Per suposat, continuaré esforçant-me per millorar la qualitat de les imatges oferides. Amb poques excepcions (Les obres destruïdes durant la Segona Guerra Mundial, per exemple) procuro tenir sempre la millor qualitat de color possible a les imatges. Fins ara, més del 95% són en color, però prometo fer el possible per a que el 5% restant estigui també disponible en color. Encara que totes les obres de Van Gogh són interessants -- inclús si són de pobra qualitat o en blanc i negre-- res és comparable als colors que el mateix Van Gogh procurà presentar-nos.

Un incís sobre la nomenclatura de les pintures. No hi ha cap convenció oficial en la nomenclatura de les pintures de Van Gogh (i les traduccions d´un idioma a un altre encara complica més les coses). Una referència anomenarà a una pintura d´una manera, mentre que una altra escollirà un altre nom ben diferent. Cal tenir-ho en compte al navegar pel catàleg. Per exemple, si estàs interessat en els retrats de Zouave de Van Gogh, probablement ho cercaràs cap al final del catàleg. Si ho fas així, només en trobaràs un: "Zouave (Mig cos)". "Ep, espera un moment! Jo se que Van Gogh va pintar sis retrats de Zouave". Si, és cert. El segon s´anomena "Zouave assegut" (en anglès "Seated Zouave") i pot ser trobat al catàleg a la llista de la "S", mentre que el tercer s´anomena "Retrat de Milliet, Segon Tinent dels Zouave" i es troba a la llista de Retrats. Les darreres tres obres comprenen dos dibuixos i una aquarel.la i es troben al catàleg a la llista de la "Z", a les pàgines de Dibuixos i Aquarelles respectivament.

Nota: Per facilitar la vida al visitant, incloc una Pàgina de Cerca que l´ajudarà a trobar el títol correcte més ràpidament i fàcilment.

Perdoneu també la meva aproximació "Centrada en l´anglès" a l´hora de categoritzar. Pintures amb una "A", "An" o "The" al començament del títol, han estat renombrades movent l´article cap al final i així ordenades. Per altra banda, pintures començant amb "La", "Le" o "Les" apareixen a la llista a la "L".

Per acabar, m´agradaria afegir que he provat d´oferir la millor galeria en línia de les pintures de Van Gogh, però si us plau, tingueu en compte que la fiabilitat de les imatges en referència a les originals ha de ser tractada amb precaució. M´he pres un moment per donar una explicació més acurada d´aquest tema a la pàgina sobre consideracions del color i qualitat.


Totes les Pintures: Llistat alfabètic

A-C D-F G-I J-L M-O P-R S-U V-Z


Llistat Cronològic

Per Categories


Tornar a la pàgina de les Pintures (Versió miniatures)

Tornar a la pàgina principal de la Galeria de Van Gogh