Over de auteur


David Brooks woont in Toronto (Canada) en bestudeert al meer dan tien jaar Van Gogh's leven en werk. Hij is de auteur van een nieuwe bijgewerkte catalogue raisonné: Vincent van Gogh: The Complete Works.

David is de maker van de eerste (en voorzover hij weet de enige) online catalogus van het werk van een artiest. De Vincent van Gogh Galerij is het resultaat van bijna zes jaar en duizenden uren werk.

Geďnspireerd door zijn onderzoek en zijn reislust volgde de auteur de voetsporen van Van Gogh die hem voerden door de straten van Londen, Parijs, Arles, Amsterdam, Nuenen, Zundert, Den Haag en vele andere verblijfplaatsen in zijn rijk geschakeerde leven en kunstenaarschap.


Onderzoek en adviezen

Van Gogh onderscheidt zich als een van 's werelds populairste kunstenaars en meer dan 100 jaar onderzoek en studie hebben bijgedragen tot een uitgebreide hoeveelheid kennis over de schilder en zijn werken. Dit onderzoek wordt voortgezet met een groot aantal publikaties, conferenties, tentoonstellingen, maar ook films en televisieprogramma's. Met tien jaar onderzoekservaring over Van Gogh ben ik graag bereid om u te adviseren over welk project dan ook. Voor het bespreken van verdere details nodig ik u uit contact met mij op te nemen.


Ontwikkelen van een website

De Vincent van Gogh Galerij is nog steeds de beste website op het internet gewijd aan een kunstenaar. Bijna 150.000 bezoekers komen elke maand door de "deur" van de Galerij binnen en de site groeit nog steeds – zowel inhoudelijk als in populariteit.

Mijn ervaring met de ontwikkeling van websites beperkt zich echter niet alleen tot de kunst. Twee jaar lang heb ik de leiding gehad over een project Year 2000 voor een van de grootste financiële instellingen in Canada. Ik heb een grote verscheidenheid van websites ontwikkeld voor een zeer gemengd publiek. Voorbeelden van mijn web activiteiten kunt u overal op de Vincent van Gogh Galerij vinden. Voor verdere bijzonderheden:

Ik heb ook jaren ervaring met het ontwerpen van database en ontwikkeling (alleen Microsoft Access).

Als u hulp nodig heeft met uw eigen website of database ontwikkeling, nodig ik u uit contact met mij op te nemen zodat we er verder over kunnen praten.


David Brooks


The Vincent van Gogh Gallery
www.vggallery.com


Research | Consulting | Web Development


brooks@vggallery.com

(Vertaald door Jan Geerling)


Terug naar de homepage van de Van Gogh Galerij