Terug naar de homepage van de Van Gogh Galerij

Culturele evenementen rond Van Gogh


Dance/theatre piece on painter Vincent van Gogh created in Lima by the peruvian company 'Yvonne von Möllendorff - Danza Contemporanea'. "Wat ben ik in 't oog van de meesten -- een nulliteit of een zonderling of een onaangenaam mens -- iemand die in de maatschappij geen positie heeft of hebben zal, enfin, wat minder dan de minsten. Goed -- gesteld dat alles ware precies zo, dan zou ik door mijn werk eens willen tonen wat er zit in 't hart van zo'n zonderling, van zo'n niemand. Dit is mijn ambitie, die minder gegrond is op wrevel dan op liefde malgré tout [ondanks alles] . . . ."

Vincent van Gogh
Brief 218/250
21 juli 1882

Jim Jarret performs 'Vincent'.

In deze rubriek vindt u details over verschillende culturele evenementen geïnspireerd door het leven en werk van Vincent van Gogh. Als ik zeg cultureel evenement ligt daarin een heel scala aan onderwerpen besloten - toneel, dans, voorstellingen, muziekwerken – zelfs 'plaatselijke kermissen' met een van Goghtintje. En de werken hoeven beslist geen lopende producties te zijn – een toneel - of muziekwerk bijvoorbeeld is interessant, of het nu wordt uitgevoerd of niet. Ik leg ook geen beperkingen op aan het soort 'evenementen', of het nu gaat over een volledige operavoorstelling of de tweede klas van de basisschool met een eigen Van Goghtentoonstelling.

De opsomming hieronder (waarvan ik echt hoop dat deze in de komende weken en maanden zal groeien) is een levende getuigenis van de vele manieren waarop het genie van Van Gogh zo veel mensen uit de hele wereld heeft beïvloed en geïnspireerd.

Lopende/komende evenementen


Gehouden evenementen


Als u hier zelf een Van Goghevenement wilt plaatsen (nogmaals, niets is te klein of te groot voor deze rubriek), laat het me dan weten en stuur mij een e-mail: brooks@vggallery.com.

(Vertaald door Jan Geerling)


Terug naar de homepage van de Van Gogh Galerij